+380678080441 info@lipichblog.com

Зміст

Веломандрівка до Парижа

Мандрівні нотатки про велоподорож до Парижа я залишав на своїй сторінці у Facebook. І продовжу надалі це робити, але вже у своїй facebook-спільноті. Підпишіться, кому цікаво дізнатися, як подорожувати світом майже без грошей!

РОЗДІЛ 1. УКРАЇНА

У цьому розділі ти дізнаєшся: Як я побудував маршрут та які речі взяв з собою? Чому намір поїхати велосипедом до Парижа люди сприймали за жарт? Наслідки першого дня подорожі. З чого починався мій ранок. Чому я надихаю людей? Ворогу не побажаєш: в яку халепу я втрапив у Володимирі-Волинському? Як перетнув український та польський кордон?

РОЗДІЛ 2. ПОЛЬЩА

У цьому розділі ти дізнаєшся: Де і як я сплю під час веломандрівки та хто заважає мені спати? Чому українці окупували Люблін? Чому, окрім навігатора варто користуватися й картами? Як я переправився через річку Віслу на велосипеді? На яких роботах в Польщі працюють українські та білоруські заробітчани? Як виглядають польські села? Про зустріч із польським другом Дамяном. Де у Польщі найгірші дороги? Як навігатор вивів мене на кладовище? Як приготувати салат в дорозі, коли немає посуду? Що дарували та чим пригощали мене поляки? Про ціни у польських супермаркетах. Чим здивували мене польські панки-антинацисти? Де у дорозі зустрічав повій? Чому затримався на кордоні з Німеччиною? Як та за яку ціну продавав цигарки в Польщі?

РОЗДІЛ 3. НІМЕЧЧИНА

У цьому розділі ти дізнаєшся: Про неймовірну подорож по Берліні. Чому в Німеччині я спокійно лишав свої речі без нагляду? Про зустріч з українською сім’єю. Чому українці – це активні туристи? Чому німці педанти? Чому німецька поліція така надокучлива та що вони хотіли від мене? Про подорож містом, де народилася Катерина ІІ. Про неймовірну гостинність німців. Про Магдебурське право та яке значення воно має для України. Про зустріч з українкою в кафе у Магдебурзі. Чому “русскіє” не українці? Про красу передгір’я Альп. Про ціни в німецьких супермаркетах. Про зутріч з українським геєм у Німеччині. Як німці влаштували полювання на мене?

РОЗДІЛ 4. НІДЕРЛАНДИ

У цьому розділі ти дізнаєшся: Що пишуть про мене у ЗМІ, доки я подорожую? Про перетин голланського кордону. Чому Нідерланди – це рай для велосипедистів? Чому в Нідерландах всі ліси огороджені? Про красу голландських дівчат. Як жити в країні нижче рівня моря? Наркотики, геї та повії: не дивина! Де в Амстердамі всановити намет? Про ціни в голландських супермаркетах. 

РОЗДІЛ 5. БЕЛЬГІЯ

У цьому розділі ти дізнаєшся: Про перетин бельгійського кордону. Про неякісний стан доріг у Бельгії. Про халепу в місті Антверпен. Чому у Брюсселі довелося бомжувати і затриматись на три дні? Як я потрапив до відділу психічно-хворих. Про пісяючого хлопчика, дівчинку та песика. Про хамство в брюссельському кафе та зустріч з українкою. З чим у туристів асоціюється Брюссель та яке значення має місто для України? Чому Україна близька до НАТО? Як мене ледь не оштрафували пожежники? Про зустріч з колишнім тренером України по велоспорту та його смерть від коронавірусу. Про перетин французького кордону. Що писали про мене бельгійці на Facebook?

РОЗДІЛ 6. ФРАНЦІЯ

У цьому розділі ти дізнаєшся: Про красу передгір’я французьких Альп. Як я бухав із французами до першої години ночі? Що писали про мене французи на Facebook. Чому в дорозі розірвався ланцюг та який вихід із ситуації? Соромно: чим займаються українці в Парижі? Щастя в дрібничках: коли я зрозумів, що реалізував свою мрію? Де встановити намет у Парижі? Про красу французької столиці. #Некоханій: кому я подарував усі свої сувеніри з Європи? #Повнажопа: яким був найтяжчий момент подорожі? Як доїхав до України?